Dag 1. van…

Dag 1. van…

mei 18, 2021 Uit Door dereizendetherapeut

– Leestijd 2 minuten –

Purmerend – Castricum, Camping ‘De 10 Morgen‘ – 32KM, 8u.

De eerste lange etappe is een feit. Heb ik al gezegd dat ik lopend op pad ga…? In de vroege ochtend opgestaan; warming up met Qigong; laatste dingetjes afronden in mijn woning; ontbijt en de deur uit. Nog één keer langs bij mijn ouders voor een kopje koffie (gelukkig wonen ze op de route) en dan begint het echt.

Via Jisp, Zaanstad en Heemskerk – 32Km lopen, dat is een behoorlijke vuurdoop voor de benen en voeten. Ze hebben het echter goed doorstaan, maar ze zijn blij dat zo’n afstand niet dagelijks op de planning staat, evenals mijn schouders. Ze moeten ook behoorlijk wat dragen: mijn onderkomen, eten, drinken, keuken en meer- maar dat is voor de volgende blog.

Om 16:00 staat de tent en kan ik even liggen. Maar niet te lang, want dan verstijven mijn spieren en krijg ik last van stalpoten- wel passend, want ik slaap bij de boer. Dus, zorgen voor wat nazorg. Niks beter dan een sessie milde yoga, in de wei, met het zonnetje op je gezicht. Meditaie en een lekkere ‘zelf-voetmassage’ maken het helemaal af.

Tijd voor de maaltijd. We houden het makkelijk voor de eerste avond: gevriesdroogde nasi met cashewnoten, afgetopt met gedroogde knoflookworst en oude kaas. Nu nog makkelijk, maar als mijn kant-en-klaar maaltijden straks op zijn, moet ik creatief gaan worden in de keuken…

Todays menu choices: Take it or leave it.

Unknown

Genoeg voor vandaag. Morgen naar de duinen, het strand op en de zee in, ik kijk er al naar uit! Ik pak er nog een boek bij en schuif daarna in de slaapzak. De reis is begonnen…