Get Your Gear Together! Deel 1. – “Intro Backpacken”

Get Your Gear Together! Deel 1. – “Intro Backpacken”

mei 26, 2021 Uit Door dereizendetherapeut

– Leestijd 2 – 4 min. –

Mijn backpack – 85L, +-25KG

Zelfvoorzienend backpacken vraagt een efficiƫnte en goed georganiseerde uitrusting. Elk voorwerp is zorgvuldig uitgekozen op zijn functie, gewicht en volume. Het samenstellen van je meest ideale uitrusting, kost tijd en vaak meerdere tripjes om te ervaren wat je nodig hebt.

Zelf ben ik een semi-ervaren backpacker, maar wordt al steeds meer bedreven en creatief in het selecteren van mijn ‘stuff’. Het samen hiken met een levenslange ervaren packer, heeft hierin ook best geholpen..! Een aantal tips die mij behoorlijk opweg hebben gebracht en die jouw ook opweg kunnen helpen:

1. Koop zeker niet een te kleine backpack als je langer dan 4 dagen gaat lopen. Voor mij is het volume de uitdaging, maar als je minder getraind bent, kan gewicht je belemmering zijn. Een backpack van 60L, had ik voor mijn eerste trip aangeschaft– bij terugkomst direct op marktplaats gezet.

2. Dry Sacks! Deze water & luchtdichte zakken helpen in het organiseren en comprimeren van voornamelijk je kleding en slaapzak. Door alle lucht uit de zakken te persen, bespaar je een hoop ruimte. Daarnaast zijn ze handig om items uit elkaar te houden, zoals je schone en vuile was.

3. Ga voor kwaliteit, zeker wanneer je eraan denkt om vaker op pad te gaan. Een goede tent, rugzak en slaapzak zijn de investering meer dan waard. Het zou zonde zijn als de plezier van je eerste trip, wordt overschaduwd door frustratie over je uitrusting.

4. Wees creatief met het in elkaar passen en verzamelen van verschillende spullen; in een mok passen misschien wel wat kruidenzakjes om je avondeten mee op te leuken; of in een pannetje passen heus de aansteker, het gasblik en misschien wel de brander. Dit vind ik een van de leukste aspecten om mee bezig te zijn.

Na elke trip en afgelegde kilometer leer je meer van je uitrusting, hoe je het optimaal kunt gebruiken en wat je wil verbeteren voor de volgende trip. Het is een harmonieuze verzameling van spullen, samen in een zak, waarmee je zelfvoorzienend door de natuur kunt trekken! Hmm, waar past deze beschrijving nog meer bij…? Natuurlijk, ons lichaam! Daarover meer in Deel 2.