Koele Start & Fijne Ontmoetingen

Koele Start & Fijne Ontmoetingen

augustus 11, 2021 Uit Door dereizendetherapeut

“If you had to identify, in one word, the reason why the human race has not achieved, and never will achieve, its full potential, that word would be ‘meetings’.”

Dave Barry

Essential Movements

De dag van mijn vertrek zit gelijk al goed gevuld met ontmoetingen. In de vroege ochtend loop ik naar Essential Movements in Valkenburg, voor een Wim Hoff adem- en ijsbad training– we gaan de zintuigen eens even flink wakker schudden!

Brenda ontvangt mij met een warm onthaal en na een korte introductie aan de groep, beginnen we met drie series intensieve ademhaling en ademhalingsretentie (vasthouden van adem), wat een heerlijk warm en ‘high’ gevoel geeft, in lichaam en geest. Daaropvolgend een serie been oefeningen om de circulatie verder te bevorderen, waarna het tijd is voor het ijsbad!

Afgelopen winter heb ik al in de ringvaart van Purmerend gelegen, dus gelukkig is de koude mij niet onbekend en met de wetenschap dat ik daarna in een heerlijk warme sauna zou stappen, dompel ik me volledig onder in het ijswater.

“Wie stilstaat, overwint hitte. Wie holt, overwint kou.”

Lao-Tse

Verkwikt en energiek, sluit ik met Brenda, een collega en een klant af, met een kop thee en na een dikke knuffel nemen we afscheid van elkaar en stap ik naar buiten, de zon in.

Nadat ik mijn hebben en houden weer in de rugtas heb gewerkt, loop ik de camping af en Valkenburg uit, om dan daadwerkelijk de eerste stappen huiswaarts te maken. De tien kilometer noordwaarts, zijn naar een dorp Genhout, waar ik heb afgesproken met Kirsten.

Yoga Vrijman

Ook bij Kirsten word ik hartelijk ontvangen en praten we al snel over onze passie en ontwikkeling in onze vakgebieden. We delen een stukje kennis en behandeling– een nieuwe ademhalingstechniek in de rugzak!

Mijn tent kan ik opzetten in de, in aanbouw zijnde, yoga studio aan huis; met haar man Dijon en hun twee kinderen, eten we buiten een Mexicaanse-wrap maaltijd; waarna het tijd is om naar de studio te gaan en twee yogalessen te gaan volgen.

Te beginnen met een wel heel uitzonderlijke variant voor een man: zwangerschapsyoga. Ongeacht het feit dat ik geen fysiek kind in mij kan ervaren, probeer ik me zo goed mogelijk in te leven in het gevoel– met een beetje fantasie, stel ik mijn darmen voor als het nieuwe leven in mij.

“And then my soul saw you and it kind of went “Oh, there you are. I’ve been looking for you.”

Unknown

Na een innig contact te hebben gemaakt met mijn buikholte inhoud, volgt een les ontspannende Yin yoga– een zeer meditatieve vorm, waarin we lang in houdingen zijn en diep tot ontspanning worden gepraat door de zachte, meditatieve stem van Kirsten.

In een diepe ontspanning rijden we terug en na nog een kop warme thee, zijn mijn oogleden te zwaar geworden om nog open te houden. Ik rol me op in mijn slaapzak en slaap die nacht– als een baby.

Ingrid Lacroix – Yoga & Coaching

De volgende ochtend ontbijt ik samen met Kirsten, voor zij de deur uit gaat voor een dagje sauna en ik me weer voorbereid om op te stappen. Na wat wisselvallige dagen, beloofd vandaag een betere dag te worden– ik ga naar Sittard.

In Sittard heb ik afgesproken met Ingrid. Zij was de eerste die met veel positieviteit op mijn oproep reageerde! Ik hoef niet ver te wandelen en doe lekker rustig aan onderweg. Het terrein waar ik langs kom, heet weinig noemenswaardigheden en rond half drie druk ik op de deurbel.

Ingrid opend de deur– “Jasper, hoi, wat leuk je te zien. Kom binnen!” Ik stap de voordeur door, trek mijn schoenen uit en loop de woonkamer binnen, waar ik kennis maak met Koos, de vriend van Ingrid en een gezellig gesprekspartner. Er wordt lunch voor mij klaargezet en het gesprek loopt lekker door terwijl ik met genoegen een aantal broodjes naar binnen werk.

Er staat geen les op de agenda, want Ingrid heeft vakantie, waardoor we veel tijd hebben om een stuk te wandelen en te praten. We passeren vele onderwerpen; praten over de corona tijd; nascholingskansen in het yoga circuit; persoonlijke ontwikkelingen; en verhalen over Sittard.

Koos heeft een heerlijke maaltijd bereid, waarvan ik de naam helaas ben vergeten– een combi tussen Italiaanse en Griekse keuken; onder het eten genieten we van een gekoelde rode wijn, wat behoorlijk lekker is op een warme avond. En we praten de avond vol, onder het genot van een kop thee.

“De één zoekt een verloskundige voor zijn gedachten, de andere zoekt iemand die hij helpen kan. Zo ontstaat een goed gesprek.”

Friederich Nietzche

Het begin van de reis is een feit en een geweldige start! Voor de komende dagen heb ik geen afspraken staan, maar de tijd gaat niet alleen gevuld worden met lopen, slapen en eten– ik heb nog andere plannen tot stand te brengen.