Dag 2… 4. Castricum – Camping ‘De Hogekamp’, Texel

Dag 2… 4. Castricum – Camping ‘De Hogekamp’, Texel

mei 30, 2021 Uit Door dereizendetherapeut

– Leestijd 4 – 6 min –

Get Your Gear Together, was mijn vorige blog. Daarin gaf ik een aantal tips om goed voorbereid op pad te gaan, waarvan een: ga voor kwaliteit! Juist… pray what you preach.

Dag 2. Camping ‘De 10 Morgen’ – Strand Egmond/Bergen, 13KM, mooi weer

Ik had al enige twijfel over mijn zwaardere wandelschoenen (ik heb nog een paar schoenen mee, maar die komen later) en de eerste etappe bevestigde die twijfel. Lekkere voorbereiding Jasper… nagenoeg het belangrijkste item in je uitrusting en na dag één loop je liever naast je schoenen, dan in…

Goed, het plan: backpack ergens bij Egmond aan Zee droppen; naar Bever Sport in Alkmaar, met de bus (ja, lopend ging me echt te ver); schoenen kopen, oude opsturen naar mijn ouders; terug met de bus naar Egmond en weer door.

Zo gezegd, zo gedaan. Terug in Castricum AZ, met de blote voeten het strand op. Man, wat loopt dat lekker na die vele kilometers asfalt. Maar, na die intense eerste etappe, even wat minder passen. Dus, een koud drankje kombucha (moet je eens proberen!) in een strandtent bij Bergen, met een heerlijk zonnetje op het gezicht.

Op de vraag of ik mijn tent op het terrein mocht neerzetten, werd noch afgekeurd, noch toegestaan (als ik “bij toeval” ‘avonds daar zou zijn, kon ze het toch niet controleren). Dan toch maar verderop naar het noorden, op zoek naar een geschikte duinpan om te overnachten (wat toch al een beetje het plan was).

Wat de pot schafte, weet ik niet meer, maar een duik in de zee en een prachtige ondergaande zon, staan garant voor een goede nachtrust.

Dag 3. Strand Egmond/Bergen – Noordelijk Callantsoog, 26KM, mooi weer

Vandaag, weer kilometers maken. In Bergen, van een vriendelijke man, die unieke enveloppen verkocht ter steun aan een dolfijnen opvang, het advies gekregen om een slaapplek ten noorden van Callantsoog te zoeken. “Mooi stuk en er komt bijna niemand”.

Op advies van mijn moeder, bij strandpaviljoen ‘WOEST’ in Callantsoog, een heerlijk noodle gerecht met zalm gegeten (Dank voor de tip mam, was erg lekker!) Een stukje verderop een geschikt plekje in de duinen gezocht en na weer zo’n stevige etappe, diep in slaap gevallen…

Dag 4. Strand – Den Helder – Texel, Camping ‘De Hogekamp’, 22KM, met overtocht

Ochtend dag vier… WOESH, SPRRR…! Mijn tent staat te klapperen in de wind en regen. Ik had al het vermoeden de avond ervoor, en dacht een goed plekje uit de wind te hebben gevonden. Niet dus… ik stond in een windtunnel.

Een half uurtje wachten tot de regen was afgenomen. Je tent jofel inpakken, met zoveel wind, is best wel een uitdaging! Natuurlijk prima gelukt (met wat extra zand voor onderweg) en de benen gaan weer in het ritme. In de miezerige neerslag, windstoten en zandstralen, opweg naar de veerboot Texel. Wat geniet ik hiervan…

Uitgewaaid en ‘schoongesproeid’, kom ik in aan in Den Helder. Misschien nog even naar het Marinemuseum? Tuurlijk niet… corona dingen. Dan maar direct de boot op van 10:00u- geen versnapering te verkrijgen…

Op een boeren camping met schapen, iets ten zuiden van Den Burg, komt mijn kamp te staan. Lonneke, de vriendelijke eigenaresse, heet mij van harte welkom.

Daar ben ik dan, op Texel, in een schuur met schapen, grijs weer, wind en weinig verbetering in de voorzienbare weersverwachtingen. Nog niet helemaal waar ik op hoopte, maar wat kun je verwachten van half mei… we gaan dit eiland maar eens verkennen.

“Het enige dat we zeker weten over de toekomst, is dat het nooit aan onze verwachtingen zal voldoen.”

Jean Dutourd